Temidden van de velden gingen we aan de slag met een waanzinnig perceel van 3 hectare. De opdrachtgevers gaven ons vrij spel, in het achterhoofd een sober ‘to the point’ ontwerp met een natuurlijk en dynamisch karakter. Het ontwerp groeit vanuit zijn oriëntatie met respect voor de geest van de plaats. Na een grondige ruimtelijke analyse wordt het concept bedacht | carte blanche. Een houvast tijdens het ontwerpproces. Aan de hand van verschillende principes groeit het ontwerp verder uit. We verzachten de grenzen tussen grasland en intensief gemaaid gazon waarbij we de openheid behouden. In het gazon zorgt een lijnenspel voor dynamiek, aangevuld met een bomeskader. Als groen casco een wintergroene structuur, de enorme bestaande taxushaag krijgt gezelschap zodat een verticale gelaagdheid ontstaat. Iets dieper in het perceel, rond de bestaande plas, wordt het eilandje van hogere grassen uitgebreid. Aangezien er gejaagd wordt op de omliggende percelen zal deze plek dienen als schuilplaats voor wild. Kei hard genieten in deze zuid-gerichte tuin zonder limiet.