Deze belle-etage woning uit de eerste helft van de 20ste eeuw biedt aan de voorzijde een prachtig zicht over de Durme, in de achtertuin is de aanwezigheid van het water weinig voelbaar. We gaan aan de slag voor de eigenaars: een gezin van drie, waarvan de jongste telg 10 lengtes telt.
De tuin ligt, net zoals de Durme, verzonken ten opzichte van het leefgedeelte. Dit zorgt voor een bepaalde afstand, maar biedt desondanks een mooi (over)zicht op de tuin. Het statige herenhuis vraagt om een stoere groene ruimte, en die geven we het graag.. We voorzien een groen(blijvend) casco in de vorm van immense sculpturen, zij geven de tuin doorheen het jaar allure en body. De vormentaal van de groen-structuren zijn bepalend voor het beeld van de tuin. De eigenaars gaven enkele richtlijnen waarmee we – vol goesting – aan de slag gingen. Zo wordt een serre, parkeerruimte met oplaadpunt, een zwemvijver voor de kleinste en een inspirerende, sobere variatie aan snijbloemen voorzien. Het wordt een leeftuin waar geplukt, gespat en geknipt wordt.
Ons uitgangspunt: een klassiek kader, met hedendaagse twist. Het resultaat: groensculpturen die lijken weg te zinken in de tuin..
Wordt zeker en vast vervolgd!